≡ Menu

Yaa salam semua kepada pembaca setia aimannajmy dot com.Sejak puasa ni produktiviti aku sangatlah menurun dalam mengupdate blog ini huhu.. Aku banyak menumpu kerja-kerja lain yang lebih penting, yakni kerja IM aku hehe.Dalam minggu lepas aku berkesempatan berbuka puasa secara berjemaah atau ramai-ramai dengan kengkawan SP.Cadang nak update entri berkaitan ni lepas balik buka puasa tu.. dok tangguh-tangguh huhu.. maka pagi ni baru berkesempatan mengupdate.Lokasi buka puasa bertempat di Restoren Arabian Mendy yang lokasinya terletak di Lagenda Heights Sungai Petani.Spesifik lokasi restoren malas le pulak aku nak terangkan huhu.. alah kalo ampa nak pi, pusing-pusing ja kot lerah Tesco SP utara tu.Mesti nampak punya hoho.. selang satu block restoren nasmir dan seberang jalan mengadap rumah mewah.

Info tambahan : no telefon nak reserved, 044247900

Restoren ni menyediakan masakan arab.Tapi member aku si waniey tu dah tempahkan siap-siap meja dengan set beriani kambing huhu.. aku taktau menda.Sampai ja restoren tu aku nak ngap je.Tak kisah hidang atau depa tempah apa pun.Janji konyang huhu.Tapi rata-rata meja aku perhatikan ramai yang tempah beriani kambing stail dalam talam huhu.Kami 9 orang taklah makan pakai talam.Pinggan sendiri ja huhu.Terpulanglah pada citarasa masing-masing.Aku sebenarnya atau sejujurnya memang tak tahu menu apa lagi  yang restoren ni sajikan huhu.. tak sempat nak tengok menu.Mai pun dah lambat.. dah nak dekat posa.Meja yang direserved dah tersedia makanan yang diatur huhu.. Maybe next time la.. bila aku mai lagi. Aku nak gak usya juadah apa lagi yang restoren ni sajikan huhu…

Apa yang dapat aku katakan.. daging kambing dia memang best huhu.. cecah pulak dengan kuah khas dia tu, tak pandang kiri kanan dah huhu.Cuma ada sup tu.. maybe sup jenis arab la kot huhu.. aku memang takleh hirup hoho.. ntah rasa macam bukan sup biasa.. kekuningan dan agak berminyak hoho.. itu ja kami makan.Next time maybe nak rasa kebab pulak ke huhu.. restoren ni jugak menyediakan kemudahan surau kat atasnya.Totally memang meja penuh direserved.. Tak menang tangan dibuatnya waiter ke hulu ke hilir bila time berbuka puasa hampir tiba.So sekian saja entri kali ini huhu.. Apa-apa pun restoren ni memang best kalo nak berbuka puasa dengan famili atau kawan ramai-ramai.Tapi rasa kena telefon reserved dulu kot haha..  ok sekian.Selamat berpuasa..

Posing sebelum berbuka.. mamat ni nampak sangat tak sabaq

Antara rakan-rakan yang hadir ketika berbuka.. yang ada dalam gambar, si iedan dan pait

Lepak luar jap lepas berbuka.. budak-budak ni lepas geram tambah asap, aku takla huhu..

Masa untuk bayar huhu..

Huhu resit pembayaran.. bahagi ler 9 orang untuk  lebih kurang actual sorang perlu bayar.. ada yang amik lauk ayam, ada yang tambah daging kambing, aku takleh makan banyak sangat huhu.. takut pening hoho..

 

Dapatkan update percuma, masukkan email, jangan risau aku anti spam

  • yed August 3, 2012, 2:35 pm

    hoh, baru dok cari no fon restoran ni. entri pon fresh lagi. thanks bro!

    Reply
  • akubiomed August 3, 2012, 3:49 pm

    Saya sempat berpuasa di Lubnan ketika berada disana beberapa tahun dahulu. Masalahnya susah hendak mencari masakan arab yang betul-betul ori apabila kita sudah merasa yang ori.

    Reply
    • aimannajmy August 18, 2012, 3:42 am

      ohh yaka nasi arab ori sama jugak ka cam kat atas.. selamat hari raya bro!

      Reply
  • suri August 4, 2012, 12:28 pm

    salam..selamat berpuasa aiman. sht ker. ha mkn besau nmpk hee… oklah tu ramai mmg rm seratus lbih hee.. asal enjoy masa mkn mmg sempoi

    Reply
    • aimannajmy August 18, 2012, 3:42 am

      selamat hari raya suri hehe

      Reply
  • suri August 4, 2012, 12:30 pm

    kt ipoh mmg ada satu satu mahal skit tpi sedap.servis dia bagus puas hti heee

    Reply
    • aimannajmy August 18, 2012, 3:42 am

      ohh yaka kat area mana tu.. boleh gak nanti pi try huhu

      Reply
  • hafidz August 6, 2012, 2:26 pm

    fuh. sedap ni bro.
    kasi gelek arab sket. hihi :P

    Reply
    • aimannajmy August 18, 2012, 3:41 am

      haha aku gelak mau pengsan pekerja restoren ni haha.. selamat hari raya bro!

      Reply
  • ejoncb August 9, 2012, 10:17 am

    Fuh…selera je tgk beriani tu..hehehe..harga pun macam okay je..hai…bila la agaknya ada org nk tlg bw pi makan kat sana..hehe

    Reply
    • aimannajmy August 18, 2012, 3:41 am

      haha kat area penang takdak kaa nasi arab.. bukan pak arab ramai ka kat sana huhu.. hoho mai la sp ngan penang bukan jauh pun

      Reply

Leave a Comment

about

Objektif blog ini menceritakan segala yang aku obses.Terutama dunia internet marketing dan juga penciptaan seni lagu dan muzik serta melukis komik.Selain itu ianya bercampur aduk dengan segala apa yang aku rasa nak tulis.